STRI – En av våra nöjda Visma PX-kunder

Postad: 2021/06/09

STRI införde affärssystemet Visma PX redan 2007 efter att ha insett att de behövde ett system som var mer rätt för deras verksamhet. Kort därpå började de även arbeta med DCE som är en helt integrerad EFH-lösning till Visma PX. De har även kopplat PX mot ett BI-verktyg som läser från databasen.

Lisa Berntsson, ekonomichef på STRI, upplever att PX är väl anpassat för konsultbranschen och säger att det absolut täcker deras behov. Hon beskriver att de har haft en mycket god relation med Visma PX-konsulterna under alla år. De har alltid fått snabb respons och konsulterna har alltid kunnat lösa de frågor som uppstått. Flera av konsulterna som var med när systemet infördes är faktiskt fortfarande med idag. Det upplever Lisa som en stor trygghet då hon vet om att de verkligen kan systemet.

Hon understryker också vikten av att man som kund är engagerad och aktiv själv, ser till att ha ett bra samarbete helt enkelt. STRI är noga med att hålla projektledarna ”utbildade” i Visma PX så de blir säkra användare. Minst lika viktigt är att ekonomiavdelningen förstår projekten i sin tur.

Lisa tror och hoppas att de ska kunna fortsätta många år till. ”Vi trivs med PX och har fått det att fungera väl för oss. Det är ett lättarbetat system, såväl för ekonomi som för projektledare. Vi är nöjda!”

 

OM STRI

STRI är ett ledande oberoende laboratorium för test av högspänning. De testar hur högspänningskomponenter och system som ska installeras i elkraftnätet klarar olika extrema förhållanden. Det kan t.ex. vara att simulera åsknedslag och extrema klimatförhållanden. ”Till vår hjälp för att kunna utföra denna typ av högspänningsprov så har vi ett laboratorium och kompetenta medarbetare som håller världsklass. Vi kan prova spänningar upp till 1 200 000 V AC och DC och åskimpulser upp till 3 000 000 V” berättar Lisa. Lisa upplever också att de som arbetar på STRI är genuint intresserade av det som de håller på med och hyllar sina trevliga kollegor och den goda stämningen på företaget.