Nyheter

Kära dagbok! Det här har jag gjort idag.

Postad: 2024/04/26

Visste du att du kan prata in din dagbok i Visma PX Mobile i stället för att skriva in den? Det kan vara mycket smidigt ifall du till exempel är på resande fot mellan uppdrag. Du går in i dagboken som vanligt och så klickar du på mikrofonsymbolen. Den ligger på olika ställen beroende på vilken typ av telefon du har.

 Prata in det du vill ha med och klicka på klar.

Om du har iphone och inte ser mikrofonen behöver du gå in via Inställningar – Välj – Allmänt – Tangentbord och slå på Aktivera diktering. Om det skulle vara påslaget, stäng då av och slå på igen. Starta därefter om telefonen. Nu ska mikrofonen synas i appen!

 

Behöver du hjälp med Visma PX så finns våra PX-experter här! Välkommen att kontakta:

Yvonne Gugg
📞+46 70-315 17 03
✉️ yvonne.gugg@sundbompartners.se

 


 

Franska Rivieran med Sundbom Group!

Postad: 2023/10/18

Vi är nyss hemkomna från årets kickoff-resa som den här gången ägde rum i södra Frankrike. Det har varit helt fantastiska dagar tillsammans med resten av Sundbom Group. Vi bodde i Juan-les-Pins, en mysig liten ort i Antibes och har hunnit med massor på kort tid. Det har varit konferens, team building, trevliga luncher och middagar, vinprovning och mycket mer. Vi är så tacksamma över att få ingå i det här gänget, det blir alltid lyckat när vi umgås allihop tillsammans!

 

 


 

Kort introduktion till Visma PX Mobile

Postad: 2023/05/11

Med hjälp av en app för tidrapportering förenklas arbetet avsevärt för framför allt konsulter som gärna rapporterar ”på språng”. För att underlätta att komma igång med tidrapporteringsappen Visma PX Mobile har Visma skapat en introduktionsvideo. Dela gärna med din organisation.

 

 


 

Årets kickoff-resa gick till Österlen

Postad: 2022/09/26

I år bar det av till Österlen i Skåne på kickoff med hela Sundbom Group. Gruppen inkluderar Sundbom & Partners, Project Software och PX Expert. Vi bodde på Brösarps gästgifveri och hann förutom konferens med en vandring, ett besök på den berömda äppelmarknaden i Kivik och såklart även lite fest. Vi har alltid så roligt med våra kollegor i övriga Sundbom Group-bolag så det blev några mycket givande dagar. Nu är vi tankade med massor av energi inför höstens fortsättning!

Lördagkväll med tema Disco/Studio 54!

 


 

Ny VD och ny konsultchef

Postad: 2022/03/01

Styrelsen för PX Expert Norden AB har utsett Yvonne Gugg till ny VD för bolaget. Yvonne har sedan hösten 2020 varit ansvarig för bolagets försäljning men tillträder nu som VD. Tidigare VD Per Sundbom fortsätter sitt ordinarie engagemang som VD för moderbolaget Sundbom Group AB samt Sundbom & Partners AB samt deltagande i gruppens styrelser.

Samtidigt tillträder Johan Rosengren rollen som konsultchef inom PX Expert.

 

Stockholm 2022-03-01

Per Sundbom
VD
Sundbom Group AB

 


 

PX Expert 1 år!

Postad: 2021/10/14

Tiden går snabbt när man har roligt! Nu har det redan gått 1 år sedan vi tog över våra fantastiska PX-konsulter från Visma. Under året som gått har de jobbat hårt med flera stora uppgraderingsprojekt och även servat PX-kunderna med support, anpassningar, rapportframtagning mm. Superbra jobbat!

 


 

STRI – En av våra nöjda Visma PX-kunder

Postad: 2021/06/09

STRI införde affärssystemet Visma PX redan 2007 efter att ha insett att de behövde ett system som var mer rätt för deras verksamhet. Kort därpå började de även arbeta med DCE som är en helt integrerad EFH-lösning till Visma PX. De har även kopplat PX mot ett BI-verktyg som läser från databasen.

Lisa Berntsson, ekonomichef på STRI, upplever att PX är väl anpassat för konsultbranschen och säger att det absolut täcker deras behov. Hon beskriver att de har haft en mycket god relation med Visma PX-konsulterna under alla år. De har alltid fått snabb respons och konsulterna har alltid kunnat lösa de frågor som uppstått. Flera av konsulterna som var med när systemet infördes är faktiskt fortfarande med idag. Det upplever Lisa som en stor trygghet då hon vet om att de verkligen kan systemet.

Hon understryker också vikten av att man som kund är engagerad och aktiv själv, ser till att ha ett bra samarbete helt enkelt. STRI är noga med att hålla projektledarna ”utbildade” i Visma PX så de blir säkra användare. Minst lika viktigt är att ekonomiavdelningen förstår projekten i sin tur.

Lisa tror och hoppas att de ska kunna fortsätta många år till. ”Vi trivs med PX och har fått det att fungera väl för oss. Det är ett lättarbetat system, såväl för ekonomi som för projektledare. Vi är nöjda!”

 

OM STRI

STRI är ett ledande oberoende laboratorium för test av högspänning. De testar hur högspänningskomponenter och system som ska installeras i elkraftnätet klarar olika extrema förhållanden. Det kan t.ex. vara att simulera åsknedslag och extrema klimatförhållanden. ”Till vår hjälp för att kunna utföra denna typ av högspänningsprov så har vi ett laboratorium och kompetenta medarbetare som håller världsklass. Vi kan prova spänningar upp till 1 200 000 V AC och DC och åskimpulser upp till 3 000 000 V” berättar Lisa. Lisa upplever också att de som arbetar på STRI är genuint intresserade av det som de håller på med och hyllar sina trevliga kollegor och den goda stämningen på företaget.

 


 

PX Expert blir en del av Mirovia Group

Postad: 2021/05/27

Vi är stolta över att meddela att Sundbom & Partners-koncernen blir en del av Mirovia Group. Mirovia är en nordisk koncern som investerar i entreprenörsledda bolag som erbjuder mjukvarulösningar och nischade IT-tjänster inom verksamhetskritiska områden.

PX Expert, Sundbom & Partners och Project Software kommer förstärka affärsområdet ERP, där vår sedan tidigare samarbetspartner Transformant redan ingår.

Vi är väldigt stolta och glada över att vi äntligen kommit i mål. Vi har varit i dialog med Sundbom & Partners under en tid och det är en investering som initierats av Transformants ledning (plattformsbolag inom affärsområde ERP). Genom Sundbom & Partners stärker vi vårt kunderbjudande inom ERP och vi blir nu en av de ledande, oberoende leverantörerna i Norden. Vi täcker nu, förutom Unit4, också Maconomy, Visma PX, IFS och Rexor”, säger Sebastian Karlsson, Founding Partner på Mirovia.

Tillsammans med Mirovia och de övriga bolagen i gruppen kan nu Sundbom & Partners fortsätta sin tillväxtresa in i en ny spännande fas. Med det ‘mindset’ och de mål som Mirovia och Transformant har så känns detta steg väldigt inspirerande och utmanande”, säger Per Sundbom VD och grundare.

Vi har länge tyckt att Sundbom & Partners har haft en sund kund- och företagsfilosofi och vi har redan haft ett väldigt gott samarbete. Med Sundbom & Partners som en del av Mirovia-familjen blir vi tillsammans ännu bättre rustade att hjälpa kunder i flera branscher och med större åtaganden” fyller Magnus Sonander en grundarna av Transformant.

Tillsammans med Mirovia och de övriga bolagen i gruppen kan nu Sundbom & Partners-bolagen fortsätta sin tillväxtresa in i en ny spännande fas. Med det ‘mindset’ och de mål som Mirovia och Transformant har så känns detta steg väldigt inspirerande och utmanande”, säger Per Sundbom, VD och grundare av Sundbom & Partners och PX Expert.

 


 

Välkommen Johan Rosengren!

Postad: 2021/03/23

 

Johan är vår nya stjärna som börjat hos oss den här veckan. Han kommer närmast från Copiax där han under de senaste sex åren arbetat med systemutveckling. Innan dess jobbade Johan många år på ÅF och på Visma , främst med utveckling och integrationer för Visma PX-kunderna men även som teamledare.

Johan tillför viktig teknisk kompetens till oss och han kommer att ta en roll som teamledare/systemutvecklare inom PX Expert men också som IT-ansvarig för hela Sundbom & Partners-gruppen.

Varmt välkommen till oss Johan!

 

 

 

God Jul & God Fortsättning!

Postad: 2020/12/23